Újra rendkívüli ülést akarnak az MTV civil delegáltjai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A minimálisan szükséges tizenöt aláírással civil delegáltak szerdán benyújtották a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumának újabb rendkívüli ülését kezdeményező indítványukat - közölte egyikük a nap folyamán az MTI-vel. A delegáltak a azdasági-irányítási ügyekben szeretnének tisztán látni.

A Magyar Távirati Iroda által megszólaltatott Gráf Csilla elmondta, hogy csak társadalmi szervezetek képviselői között kerestek támogatókat; a mostani eredmény azt mutatja, hogy "a civilek kétharmada támogatja a kezdeményezést" - mondta. Előző nap nyilatkozva, utalt arra, hogy két hete a testület vezetője döntéshozatal előtt rekesztette be az előző rendkívüli tanácskozást. A mostani aláírásgyűjtést azzal magyarázta, hogy "lejárt az a nyolc nap, amin belül vártuk, hogy az elnök összehívja a bezárt ülés folytatását".

Mint elmondta, azokhoz a dokumentumokhoz és információkhoz kívánnak hozzájutni, amelyek ahhoz szükségesek, hogy tisztán lássanak az intézmény gazdasági és irányítási ügyeiben. Az MTV Közalapítvány kuratóriumának szeptember 30-i, rendkívüli ülését azelőtt zárta be a testület elnöke, hogy a grémium dönthetett volna arról az indítványról: további tájékoztatást kér a tervezett közéleti csatorna indításáról, és annak startját saját engedélyéhez köti.