Gyorsaságimotoros-vb: Talmácsi a 3. helyről rajtol

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Talmácsi Gábor ismét remekelt, így a harmadik helyről rajtolhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es géposztályának vasárnapi, ausztráliai futamán.

Talmácsi Gábor
© Túry Gergely
A vb-pontversenyben három versennyel a zárás előtt a harmadik helyen álló magyar a pénteki első időmérőt még az ötödik helyen zárta, szombaton azonban több mint egy másodpercet javított idején.

Talmácsi az időmérő edzés után elmondta, hogy a csapatnál minden rendben van, tisztázódtak a félreértések és csak a holnapi futamra koncentrálnak.

A pálya környékén erős szél van, ezért a KTM-sek egy speciális spojlert használnak. A gumi és a futómű tökéletes. A magyar motoros az első három szektorban nagyon gyors volt, de az utolsó kanyarban sokat veszített, amire egyelőre még nem találtak magyarázatot. Azt mondta, hogy kielemzik a telemetriát, de két dolog lehetséges, vagy ő nem tudja bevenni azt a kanyart megfelelően, vagy a motorja nem fordul úgy, ahogy szeretné, és ahogy kellene.

A tegnapi esést követően Talmácsi kissé meghúzta a nyakát, amit folyamatosan masszíroznak, és a szombati időmérőt követően is kezelik, hogy a vasárnapi futamra minden rendben legyen. A napot a 25. idővel kezdő Tóth Imre is javított, így a 21. rajtpozícióba tornázta fel magát. 

Az élről az összetettben második svájci Thomas Lüthi kezdheti a versenyt, míg Talmácsi csapattársa, az éllovas Mika Kallio az ötödikről.