4-5 ezer milliárdnyi tőke már lenne a Podmaniczky tervre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 2013-ig szóló és mintegy 2100-2500 milliárd forint beruházást jelentő budapesti fejlesztési tervbe már 4-5 ezer milliárd forint tőkével szállnának be különböző befektetők - tájékoztatott Ikvai-Szabó Imre Budapest főpolgármester-helyettese.

A Podmaniczky néven futó terv megvalósítását az elképzelések szerint 55 százalékban Private Public Partnership (PPP) program keretében finanszíroznák, a többit saját- és részben európai uniós, részben költségvetési forrásból.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Pest és Buda egyesülésének 132. évfordulója alkalmából a héten bejelentette, hogy a kormány hosszú távú együttműködésről szóló szerződést kíván kötni Budapest városvezetésével.

Ikvai-Szabó Imre elmondta, hogy hamarosan megkezdik a tárgyalásokat a részletekről. A tervek szerint a szerződésbe részben a Podmaniczky tervnek azon projektjeit vonnák be, amelyeknek hatásai Budapest határán túl mutatnak. A részletekről még korainak tartotta beszélni a főpolgármester-helyettes, csak annyit mondott, hogy a városvezetés várható javaslata szerint a szerződés tartalmáról jogszabály, vagy jogszabályok születnének.