Havazás kezdődött országszerte

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Havazás kezdődött éjfélkor a főváros egyes térségeiben, s a hóesés hamarosan egész Budapestre átterjedt, sőt már az ország keleti feléből is jelentettek havazást - tájékoztatta hétfő hajnalban az Szegedi Péter a Közterület-fenntartó Részvénytársaság szóvivője.

Szegedi Péter elmondta, hogy a Közterület-fenntartó Részvénytársaság járművei megkezdték a fő- és tömegközlekedési útvonalak, a hidak és a felüljárók síkosságmentesítését, továbbá azoknak a mellékútvonalaknak a síkosságmentesítését is, amelyek a lakosság közellátását biztosító intézményekhez vezetnek.

Ezt követően a legfontosabb a BKV útvonalainak, különösen a hegyi útvonalaknak a biztosítása - jelentette ki a szóvivő, hangsúlyozva: minden további intézkedés attól függ, hogyan alakul az időjárás.

Szegedi Péter elmondta, hogy az utak járhatók, ugyanakkor óvatos közlekedésre szólította fel a gépkocsivezetőket, és külön felhívta a figyelmet a téligumi használatára.

Végezetül a szóvivő felszólította a házfelügyelőket és a magánház-tulajdonosokat, hogy a gyalogosok közlekedésének biztonsága érdekében tisztítsák meg az ingatlanjaik előtti területeket.