Ismét cáfolta a kormány, hogy nálunk járt volna a fegyencjárat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Minden alapot nélkülöz az a brit sajtóhír, miszerint Budapesten is leszállt az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik, terrorgyanúsítottakat szállító repülőgépe - mondta Batiz András kormányszóvivő pénteken az MTI érdeklődésére.

Nem szállt le Budapesten olyan repülőgép, amely Afganisztánból szállított foglyokat - közölte a szóvivő. Batiz András elmondta: a fővárosban október 3-án szállt le egy olyan CIA-repülőgép, amely Izlandból Jordániába tartott. A gépet a magyar hatóságok átvizsgálták, azon csak az ötfős személyzet tartózkodott - fűzte hozzá. A kormányszóvivő elmondta: a gép személyzete itt aludt, és október 4-én tovább repült.

A The Independent című brit lap pénteki cikke szerint nemrég Budapesten is leszállt az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik, terrorgyanúsítottakat szállító repülőgépe. A cikket illusztráló Európa-térképen az újság Magyarországot is bejelölte az érintett államok között. A térképhez fűzött szöveges magyarázat azt írja, hogy "jelentések szerint" októberben a budapesti repülőtéren is leszállt egy CIA-repülőgép, amely "Afganisztánból szállított gyanúsítottakat".

The Independent nem nevezi meg ennek az értesülésnek a forrását, sem azt, hogy az említett repülőgép hova vitte a gyanúsítottakat.