OMSZ

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A következő 24 órában a Kárpát-medence fölé továbbra is nedves és enyhe levegő áramlik, sokfelé várható eső, majd vasárnap a csapadékzóna keletebbre helyeződésével már napsütésre is számítani lehet jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton borult lesz az ég, késő délutántól sokfelé várható eső, zápor. Vasárnap átmenetileg felszakadozik a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Vasárnap eleinte még többfelé, majd főként keleten lehet még esőre, záporra számítani. Estétől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. A déli, majd átmenetileg az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon  megerősödik. Helyenként párás lesz a levegő, nyugaton hajnalban ködfoltok képződnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, de a nyugati határnál gyenge fagy is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 5 és 10 fok között valószínű. 

Európa időjárása továbbra is igen változatos és változékony. A Brit-szigetek feletti középponttal örvénylő nagy kiterjedésű ciklon áramlási rendszerében többnyire enyhe és nagy nedvességtartalmú levegő áramlik a kontinens belseje fölé. Európa-szerte sok a felhő; északnyugaton, valamint Észak-Olaszország területén többfelé esik az eső, a magasabban fekvő részeken havazik. Havazik Északkelet-Európában és egy sekély ciklon hatására a Fekete-tenger térségében is. A  hőmérséklet tág határok között változik; a déli vidékeken a délutáni órákra még 11 és 16 fok közé melegszik fel még a levegő, északkeleten pedig már napközben is a fagy.