Az MSZP szavazásra szólította fel Kövér Lászlót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az MSZP közpénzek bevonásával ipari méretekben kampányol - jelentette ki Kövér László kedden Makón. Nyakó István, az MSZP szóvivője erre reagálva közölte, hogy az ellenzéki képviselő közpénzen, munkaidőben kampányolt a vidéki városban, így felszólítják, vegyen részt a parlamenti munkában.

Amit a 2002-es kampány során az MSZP - a maga szempontjából - sikerrel vitt véghez, mára ipari méretűvé nőtt - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke egy lakossági fórum előtt újságíróknak. Kövér azt is vélelmezte, hogy immár kormányzati pénzekkel, közpénzekkel, az adófizetők pénzével támogatják azt a kampányt, amelyet az MSZP vélt vagy valós sikereinek népszerűsítése érdekében folytatnak. Ezzel párhuzamosan folyik az a lejárató kampány, amely arra hivatott, hogy a politikai ellenfelet hiteltelenítsék - állította a politikus. Kövér szerint az elmúlt négy évben a szocialisták nem kormányoztak, így kénytelenek ma milliárdokat költeni, miközben sem az óvodákra, sem az egészségügyre nincsen pénz.

Az MSZP szóvivője az ellenzéki politikus kijelentéseire reagálva azt mondta: "Kövér László országgyűlési képviselő közpénzen, munkaidőben, Makón kampányol". Nyakó István kiemelte: a parlamentben éppen szavazást tartanak, ezért felszólítják az ellenzéki képviselőt, hogy "kövesse Orbán Viktor példáját, aki három és fél év után részt vesz a parlament ülésein". "Kérjük őt is, hogy azért a pénzért, amit az adófizetők fizetnek neki is, végezze el a munkáját" - tette hozzá.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy az MSZP vezette kormány az elmúlt három és fél évben mindent megtett az emberek boldogulása érdekében. Ezt egy olyan független magazin - a Financial Times - is megerősítette, amelyre oly gyakran és szívesen szokott hivatkozni a Fidesz - mondta. "Egy probléma lehet: az a politikai megosztottság, amelynek előidézője és szítója a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, sokszor személy szerint Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke" - idézte a magazint Nyakó István.