Még mindig nem ült össze az MLSZ-elnökség

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még mindig nem történik semmi Matthäus ügyében, az MLSZ-elnökségi ülése határozatképtelen volt, két tag - a közlés szerint - nem tudott eljönni. Mivel a testület létszáma a szövetség december 21-i közgyűlésén - a lemondásokat követően - 14-ről kilencre csökkent, nem lehetett megtartani a megbeszélést. Így nincs még döntés Matthäus szerződéséről.

Az MLSZ honlapja szerint az országos utánpótlás-programról, az OTP-MOL Bozsik Labdarúgó Akadémia szponzori szerződéseinek meghosszabbításáról és a 2012-es Európa-bajnokság megrendezését célzó pályázati munka folytatásáról tárgyalt volna a testület.  
   
Egy hónapon belül ismét közgyűlést kell tartani és döntést kell hozni a könyvvizsgálói jelentésről, amely a szövetség gazdálkodását vizsgálta. E szerint Lothar Matthäus szövetségi kapitány két év alatt összesen 250 millió forintot kapott - az összeg nagyobb részét különböző szerződéseken keresztül -, míg a válogatott menedzserének, Pellady Péternek a cége 74 millióval gazdagodott. A szakvezető szerződése december 31-én lejárt, jövőjéről az elnökségnek kell dönteni.
   
A kapitány október óta többször kijelentette, szívesen folytatná a munkát Magyarországon. Az elnökség - szintén októberben - felhatalmazta Bozóky Imrét, hogy tárgyaljon a német szakvezetővel a szerződéshosszabbításról. Az elnök többször jelezte, hogy Matthäus maradása mellett van. A német szakember jelenleg Tirolban pihen a családjával.