A 21 önkormányzati iskola közül öt-hat kivételével, amelyek önállóan gazdálkodnak, az ebédek összeállításánál figyelnek arra, hogy ne használjanak cukrászsüteményeket, vörös húsokat és állati eredetű zsiradékot. Kerülik a só és a cukor túlzott arányú bevitelét, valamint az állati eredetű fehérjét növényi eredetűre cserélik. A gyerekek több zöldséget, friss gyümölcsöt és tejterméket kapnak. A konyhákban csak teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut kínálnak majd.
Bács Márton, a kerület alpolgármester elmondta, hogy a közbeszerzési eljárásra az eddig is szolgáltató három céget hívták meg. A reformkonyha bevezetése a XI. kerületi költségvetésre is hatással van, mintegy harminc százalékkal drágább a hagyományos étkeztetésnél, így egy ebéd nettó áron 115 forintba kerül. Az önállóan gazdálkodó kerületi iskolák, ahol még nem vezették be a reformétkeztetést, a jövőben csatlakozhatnak a programhoz.