Matthäus: radikális változásokra van szükség a magyar fociban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya úgy látja, hibát követ el a magyar futballvezetés azzal, hogy folytatja a régi gyakorlatot, mely szerint minden Eb- és vb-ciklus kezdetén új edzőt állít a nemzeti együttes élére.

Matthäus a pénteken megjelent NIN című belgrádi hetilapnak nyilatkozva beszélt erről. Az interjú vélhetően még az előtt készült, hogy a magyar válogatottól a brazil Atletico Paranaenséhez szerződött volna a német tréner.

Az edző szerint a bolgárok, a horvátok és a svédek mellett a magyar válogatottnak nem volt sok esélye arra, hogy kiharcolja a világbajnoki részvételt. "A magyar futball mély válságban van, több mint egy évtizede egyetlen csapat sem tudott bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe és nem ért el komoly eredményt az UEFA Kupában. Nincs olyan magyar játékos, aki a legjobb európai klubokban játszana, nincs senki Olaszországban, Spanyolországban, és a Franciaországban szereplők sem meghatározó tagjai klubjaiknak. Az eddiginél gyorsabb és radikálisabb változásokra van szükség, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. A változások megkezdődtek, de lassan zajlanak."