Várhatóan vasárnap szállítják el a gép roncsait Kassára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A rendőrség szombat délután átszállította a csütörtök este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce fölött magasodó Borsó-hegyen lezuhant szlovák katonai szállítógép fekete dobozát arra a szlovák bázisra, ahol annak tartalmát kiértékelik, elemzik - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kompoltiné Jakab Ilona elmondta, a vizsgálaton jelen lesz a rendőrségi eljárást folytató megyei rendőr-főkapitányság tisztje, valamint a Katonai Légügyi Hivatal szakértője.

A szóvivő közölte, a szemle szombaton délután várhatóan befejeződik, ekkorra vélhetően sikerül a kisebb roncsokat egy kijelölt területre összegyűjteni, a nagyobb darabokat pedig szakszerűen megbontva, szállítható állapotba helyezni.

A szemle befejezése után a roncsokat a rendőrség és a határőrség őrzi, és az előzetes tervek szerint vasárnap adják át szlovák félnek. A megyei rendőr-főkapitányság egységei ezt követően gondoskodnak a határig a szállítást végző gépkocsik felvezetéséről, kíséréséről és biztosítják a konvoj zavartalan haladását - tette hozzá Kompoltiné Jakab Ilona.