Kövér László szerint embertelen dolog a nyugdíjasok riogatása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A kiszolgáltatott és rossz anyagi helyzetben lévő nyugdíjasokat azzal riogatni, hogy veszélybe kerülhet a nyugdíjak kifizetése, ha a Fidesz csökkenti a társadalombiztosítási járulékot, embertelen és tisztességtelen politika - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke csütörtökön Dusnokon.

"A társadalombiztosítási járulék csökkentés és a nyugdíjak biztonsága között pontosan ellentétes az összefüggés, mint amivel a szocialisták riogatják a nyugdíjasokat" - mondta a fideszes politikus a 3500 lakosú Bács-Kiskun megyei település zsúfolásig megtelt művelődési központjában tartott lakossági fórumon, ahol közel négyszázan hallgatták.

A képviselő példaként a Fidesz-kormány idején bevezetett járulékcsökkentés pozitív hatásait említette; a munkahelyek száma nőtt, és nem csökkentek a társadalombiztosítási alapok. Most 60-70 ezerrel nő a munkanélküliség, tehát hozzá kell fogni a radikális járulék- és adócsökkentéshez - jelentette ki Kövér László.

Az ellenzéki politikus szerint a 2002-es választások után az ország négy év alatt sokkal rosszabb helyzetbe került, mint amilyenben előtte volt. "Találtak 320 milliárd forintot a kasszában a kormányváltáskor (...) majd azt mondták, többet, igazságosabban, jobban" - mondta a politikus.

Jó lenne, ha azt mondhatnánk, hogy az MSZP jól dolgozott, csak mi még jobban akarunk kormányozni. Ezzel szemben tönkretették az országot - állította Kövér, hozzátéve azt is: "Ebből nem négy, hanem negyven évre elég volt." A jövőről is szólt, "olyan gazdaságpolitika kell, ami a magyar vállalkozóknak ad kedvezményeket", mondta.

"A vállalkozókról ne azok az emberek jussanak önöknek eszébe, akik kétes ügyletekkel lettek milliárdosok, hanem azok a kis- és középvállalkozók, akik a hazai munkavállalók többségének adnak hazánkban munkát" - mondta. Megjegyezte: az MSZP egyformán támogatja a hazai kis- és közepes vállalkozásokat; most senki nem kap semmit.

A hadsereggel kapcsolatban azt mondta, hogy rengeteget költünk rá, de nem tudná megvédeni hazánkat. "A légierőnek több tábornoka van, mint ahány repülőgépe" - fűzte hozzá. Szavai szerint, ha már hivatásos hadseregünk van, annak ütőképesnek és jól felszereltnek kell lennie.

A választmány elnöke bemutatta a Bács-Kiskun megye 7-es, Kalocsa központú választókerületében induló Bagó Zoltánt, a Fidelitas alelnökét. A 31 éves képviselőjelölt jogi egyetemet végzett a heidelbergi egyetem jogi fakultásán, majd Brüsszelben tanult, ahol európai uniós közigazgatási szakvizsgát tett. Ebben a választókerületben az MSZP Alföldi Albertet, az SZDSZ Török Gusztáv Andort, az MDF Romsics Imrét indítja.