Továbbra is hó, eső és ónos eső várható

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Túlnyomóan borult lesz az ég, csak péntek délutántól szakadozik fel nyugat felől hosszabb időre a felhőzet - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ismétlődően sokfelé várható csapadék, az ország nagy részén eső, zápor valószínű, reggelig az északkeleti, északi tájakon havazásra, ónos esőre is számítani lehet, majd pénteken napközben ott is egyre többfelé lesz eső.

Hajnaltól a déli országrészben zivatar is kialakulhat. Sokfelé párás lesz a levegő, reggelig főként északkeleten ködfoltokra is számítani kell. Az ország déli felén többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb éjszakai hőmérséklet általában -1, +4 fok között alakul, északkeleten kissé hidegebb valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 5, 10 fok között várható, ennél hűvösebb északkeleten lehet.
 
Európa nagy részének időjárását egy hatalmas kiterjedésű ciklonrendszer határozza meg, amelynek középpontja a Brit-szigetek közelében található. A kontinens nyugati és középső vidékén többnyire erősen felhős az ég, sokfelé hull csapadék, főként esőről érkezik jelentés, Közép-Európa egy részén azonban havazik. Szárazföldünk keleti részén egy anticiklon alakítja az időjárást, hatására hideg, téli az idő. A következő napok során a Kárpát-medence időjárását a nyugat, délnyugat felől érkező, változó nedvességű, alapvetően enyhe léghullámok alakítják, ezért változékony, gyakran csapadékos, az átlagosnál enyhébb időre van kilátás.