Orbán: milliárdokat adunk új munkahelyek teremtésére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A polgári kormány egy új Széchenyi Terv keretében 1500 milliárd forintot fordítana kis- és középvállalkozások támogatására négy év alatt - mondta Orbán Viktor Balatonfüreden a Fidesz "Országépítő Találkozója" első színhelyén.

Orbán Viktor, a Fidesz elnökének ígérete szerint 1000 milliárdot tenne ki a kis- és középvállalkozás-fejlesztési alap, 500 milliárd pedig új munkahelyek létrehozását szolgálná. 

Orbán rámutatott arra, hogy 1000 milliárd forint uniós támogatásból származna, a többit a hazai költségvetésből tennék hozzá. A polgári kormány ezeket az alapokat már a 2007-től induló költségvetési évben létrehozná. A teljes program felügyeletét egy nagy társadalmi kuratóriumra bíznák. 

Ha Magyarország népe úgy dönt, hogy a 2006-os választásokon "a jövőről szavaz, s a magyar szolidaritás jegyében adja le a voksát, akkor ugyanis lesz új Széchenyi Terv, lesz új országépítő program, amely kijavítja a mai gazdasági hibákat" - hangsúlyozta a volt miniszterelnök. 

Orbán Viktor szerint egy új Széchenyi Tervtől lehet elvárni, hogy tiszta viszonyok teremtődjenek a magyar gazdaságban, mert szerinte ma például "egy összekacsintós adózási kultúra van Magyarországon; az állam tudja, hogy túladóztatja a vállalkozókat, s úgyse tudják kifizetni, a vállalkozók pedig tudják, hogy úgyse gondolja olyan komolyan az állam".