Kisiklott egy gázszállító vasúti tartálykocsi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kisiklott egy tartálykocsi tolatás közben a szentgotthárdi vasútállomáson. Személyi sérülés nem történt, a katsztrófavédelem vizsgálja a baleset okait.

Tolatás közben kisiklott egy tartálykocsi a szentgotthárdi vasútállomáson vasárnap; a balesetnek személyi sérültje nem volt, s az anyagi kár is csekély - tájékoztatta az MTI-t vasárnap a MÁV Rt. szóvivője. Kavalecz Imre elmondta: a baleset egy mellékvágányon történt, így nem okozott fennakadást a forgalomban. A gáz átfejtése rövid idő alatt megtörtént.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szakemberei kivonultak a helyszínre, és megállapították, hogy nem történt környezetszennyezés.  A baleset körülményeinek kivizsgálása jelenleg is tart. Az elmondható, hogy a műveletet szabályosan végezték az ott dolgozók - tette hozzá.

A MÁV Rt. szóvivője közölte: a Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár vonalon az erős szél miatt korlátozni kellett a szerelvények sebességét óránként 60 kilométerre. Ezért e vonalon mintegy 15-20 percet késnek a vonatok. Ha a viharos szél alábbhagy, akkor várhatóan hétfő reggelre feloldják a sebességkorlátozást.