Súlyos balesetet szenvedett a Fiatal Baloldal elnöke

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

Súlyos közlekedési balesetet szenvedett a Komássy Ákos, a Fiatal Baloldal (FIB) elnöke. Vele utazó munkatársa még súlyosabban sérült, és az éjszaka folyamán elhunyt.

Komássy Ákos egy Debrecenben tartott politikai rendezvény vendége volt. A Budapest irányába tett visszaút során kocsija súlyos balesetet szenvedett. A FIB elnökének állapota súlyos. Utastársa, a Fiatal Baloldal országos irodájában dolgozó munkatársa még súlyosabb sérüléseket szenvedett, és az éjszaka folyamán elhunyt. A FIB őt saját halottjának tekinti - olvasható a szervezet közleményében.

"Az ügyben rendőrségi eljárás folyik. Annak lezárultáig, illetve amíg újabb fejlemények nem történnek, nem tudunk, és nem kívánunk egyebet mondani. Ezúton megkérünk mindenkit, hogy ezt tartsa tiszteletben" - olvasható a közleményben.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az országgyűlési választások második fordulójáig a FIB minimálisra csökkenti központi tevékenységét. Az elengedhetetlen, operatív feladatokat a szervezet alelnökei által vezetett operatív testület látja el.

Gálik Viktória, az autópálya-rendőrség szóvivője azt közölte, hogy az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán éjszaka Mogyoród térségében a 24-es kilométernél egy szabályosan haladó kamionba hátulról belerohant egy személygépkocsi, majd megpördült és a szalagkorlátnak ütközött. Az autóba ezután beleszaladt egy kisteherautó.

A gépkocsivezetőt és utasát tűzoltók szabadították ki a személyautóból, mindketten súlyos, életveszélyes sérülést szenvedtek. Az utas, egy 25 éves nő a kórházba szállítás közben életét vesztette. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset akkor történt, amikor egy teherautó a benzinkúttól kikanyarodott az útra.

Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke, a Fidesz szóvivője az MTI-nek nyilatkozva őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt családjának és a FIB-nek. Mint mondta: megrendüléssel vették tudomásul Komássy Ákos balesetét, és mielőbbi gyógyulást kívánnak.

Almássy Kornél, az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) elnöke elmondta: az IDF tagsága megdöbbenéssel fogadta a baleset hírét. Hozzátette: Komássy Ákos munkatársa családjának őszinte részvétüket fejezik ki, Komássy Ákosnak pedig mielőbbi felgyógyulást kívánnak.

Az SZDSZ Új Generáció közleményben fejezte ki megdöbbenését: "Tragikus és lesújtó egy fiatal halála - az Új Generáció részvéttel van a fiatal családja, és a FIB iránt. Kedves Ákos! Neked mielőbbi gyógyulást kívánunk. Sok közös feladatunk van még, melyben a Te részvételed is szükséges. Reméljük, minél hamarabb felépülsz."