Időjárás: zápor, zivatar várható

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eső, zápor várható csütörtök estig, a hőmérő higanyszála legfeljebb 12 fokig emelkedik - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás csütörtök estig: északnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé várható eső, zápor. Szerdán a déli, csütörtökön az északi szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 7 és 12 fok között alakul. Csütörtökön borult lesz az ég, csak délután északon, északnyugaton vékonyodik el, szakadozik fel helyenként a felhőzet. Reggel még több helyen, napközben főként keleten valószínű további eső, zápor.  

Az időjárási helyzet Európában

A kontinens északnyugati és északkeleti vidékei fölé magasnyomás nyúlik be; területén változóan felhős az ég, csapadékról nem érkezik jelentés. Európa legnagyobb részén azonban alacsonynyomású rendszerek alakítják az időjárást. Ciklon örvénylik Izland felett, amelynek hatására a Brit-szigetek északi részén esik az eső. Alacsonynyomás található Délkelet- és Délnyugat-Európa felett is. A délnyugati ciklon melegfrontja mentén Franciaország déli vidékein és a Duna felső szakaszán többfelé esik az eső. Az említett melegfront felhőzete már a Kárpát-medencét is elérte, és csütörtök estig a ciklon hidegfrontja is átvonul térségünk felett. Nedves, átmenetileg egyre hidegebb levegő áramlik fölénk, több fokkal mérséklődik a felmelegedés.