Lemondott és kilépett az MDF-ből a balatonellei szervezet elnöke

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Lemondott az MDF balatonlellei szervezetének elnöke, aki csütörtökön azt is közölte, hogy lemondott országos választmányi elnökségi tagságáról is és megválik 18 éves párttagságától.

Szomolányi István döntéséről levélben értesítette a Magyar Demokrata Fórum, az Országos Választmány és a megyei választmány elnökét. A somogyi 4-es számú választókerületben (Herényi Károly ebben a választókerületben nyert kétszer mandátumot, s indult a mostani választásokon) működő legnagyobb megyei alapszervezet vezetője lemondását azzal indokolta, hogy az utóbbi időben történt elnöki, alelnöki, frakcióvezetői megnyilatkozások, intézkedések, kizárások miatt a tagság „teljesen erodálódott".

Egy választásnak akkor van vége, ha kihirdetik a végeredményt – írta Szomolányi István, aki úgy vélekedett: „cserbenhagyni szövetségesünket árulás, az árulók jutalma a megvetés”. Szerinte erre a lépésre sem a pártra szavazó választók, sem a tagság nem hatalmazott fel senkit.

„Utolsó elnöki tevékenységemben felszólítottam az MDF-re szavazókat és a tagokat, hogy a második fordulóban támogassák az állva maradt győzelemre esélyes jobboldali fideszes képviselőjelöltet. Legyen példám intő figyelmeztetés, hogy hova lehet jutni, ha a választott vezetők nem veszik figyelembe a szimpatizánsaink és tagságunk véleményét” – írta Szomolányi István.