Újra megműtötték Tollert, állapota stabil

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újra megoperálták Toller László országgyűlési képviselőt; állapota változatlanul stabil, továbbra is intenzív osztályon kezelik és altatásban tartják.

"A ma végzett ellenőrző CT-felvételek a sérülés után néhány nappal szokásos mellkasi szövődmény kialakulását mutatták, amely miatt kisebb mellkassebészeti beavatkozást kellett végrehajtani. Ez eredményes volt, így az altatás, lélegeztetés jól fenntartható" - közölte Dóczi Tamás professzor, a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájának igazgatója.

Megműtötték a politikus sofőrjét, Szőke Jánost is, aki mellkasi zúzódást, valamint láb- és karsérüléseket szenvedett.

Pécs szocialista polgármestere hétfőn a 61-es úton Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet, gépkocsiját egy, egyszerre két kisteherautót előző személykocsi szorította le az útról. A politikust szállító szolgálati gépkocsi sofőrje, Szőke János megpróbált kitérni, eközben leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet. A polgármestert és gépkocsivezetőjét, akik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mentőhelikopter szállította Pécsre. Toller Lászlót még aznap este az idegsebészeti klinikán, sofőrjét a baleseti és kézsebészeti klinikán megműtötték.