Meghalt Toller sofőrje

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Meghalt Szőke János, Toller László országgyűlési képviselő sofőrje pénteken Pécsett - közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

"A június 19-én Toller Lászlóval együtt balesetet szenvedett Szőke Jánost a traumatológiai klinika intenzív osztályán ápolták, de életét a gondos orvosi kezelés sem tudta megmenteni. Pénteken reggel belehalt súlyos sérüléseibe" - mondta Pánics György.

A 71 évesen elhunyt Szőke Jánost a polgármesteri hivatal saját halottjának tekinti. Toller Lászlót a 61-es úton Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet, gépkocsiját egy olyan autó szorította le az útról, amelyik egyszerre két kisteherautót előzött meg.

Az őt szállító szolgálati kocsi sofőrje, Szőke János megpróbált kitérni, eközben leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet. A polgármestert és gépkocsivezetőjét, akik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mentőhelikopter szállította Pécsre.

Toller Lászlót még aznap este az idegsebészeti klinikán, sofőrjét a traumatológiai klinikán megműtötték. Az ügyben még tart a rendőrségi vizsgálat.