Gyurcsány: keresni kell a párbeszéd lehetőségét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A párbeszéd lehetőségének keresését hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Tatán, amikor a Budapesten rendezett szakszervezeti tüntetésről kérdezték.

"Az Országos Egyeztető Tanácsban kell megvitatni a problémákat és megoldást keresni rájuk. Ezzel együtt keresni kell a párbeszéd lehetőségét, mert sokféle érdekből áll össze az ország helyzete, sokan elmondják véleményüket, ki az utcán, ki a tárgyalóteremben. A végén a kormánynak és a parlamentnek a kötelessége, hogy összeegyeztesse a részérdekeket a közösségi érdekekkel, a helyi dolgokat az országos tennivalókkal" - jelentette Gyurcsány Ferenc kormányfő.

A miniszterelnök Tatán, a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetségek nyári táborában az ott táborozó szakközépiskolás, szakmunkás, szakiskolás és gimnáziumi tanulókkal beszélt az ifjúság helyzetéről és lehetőségeiről.

Ezzel egy időben Budapesten a hat országos szakszervezeti szövetség felhívására több ezer ember tüntetett és követelte a kormány által elfogadásra javasolt megszorító intézkedések visszavonását.