Kóka: a reformokat nem szabad leállítani

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kóka János szerint, bár a kormány népszerűsége csökken és csökkenni is fog, sem az egyensúlyteremtő intézkedésekben, sem a reformlépésekben nem szabad visszalépni; a gazdasági miniszter erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt szombaton.

"Látjuk azt, hogy soha nem látott módon csökkent eddig is, és fog tovább csökkeni a népszerűségünk. A legnagyobb  hibát akkor követnénk el, ha most megállnánk, megtorpannánk, megijednénk. (...) Abból lesz nagy baj, ha ezt nem csináljuk végig, ha Magyarországon meghal a reform, ha (....) a politika elbizonytalanodik" - mondta Kóka János.

A politikus szerint négy év alatt három dolgot kell elvégezni. Egyik a stabilitás megteremtése, annak megtartása, amelyhez kellenek a reformok. Ezt követően lehet elkezdeni a fejlesztéseket - tette hozzá.

"Ennek a háromnak (...) az egyensúlya teremthet egy olyan országot 2010-re, ahol jobb élni mint ma" - fogalmazott. A gazdasági miniszter elismerte, hogy munka közben követtek el hibákat. "Botladoztunk", ám most összeállt egy olyan csomag, amely mellé teljes mellszélességgel ki tudunk állni" - mondta Kóka János, hozzátéve, hogy az egyensúlyteremtő programhoz szükséges intézkedéseket száz százalékban megtették.

A szabaddemokrata politikus külföldi tárgyalásaira utalva elmondta, rendszeresen azt a visszajelzést kapja partnereitől, a világ vezető pénzintézeteinek vezetőitől, hogy jó irányba megy az ország, "Magyarország ott van a radarernyőn".