Elvágott gázvezeték miatt telepítik ki a tokajiakat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Felújítási munkák közben elvágtak egy gázvezetéket Tokajban a Főtér közelében, a belvárosban lakókat kitelepítik - mondta a rendőrség szombaton. a katasztrófavédelmi szakemberek és a gázszolgáltatást biztosító Tigáz dolgozói elhárították a hibát, a lakók visszaköltözhettek otthonukba.

A sérült gázvezetéket a nagy meleg miatt folyamatosan hűtötték - közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Elmondta még, hogy a rendőrség lezárta a 38-as utat, a katasztrófavédelmi szakemberek pedig kitelepítik a belvárosban lakókat.

Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője ehhez hozzátette: a lakosoknak a robbanásveszély miatt kellett elhagyniuk otthonukat, s mindenkit arra kértek, hogy áramtalanítsák az épületeket.

Májer János polgármester elmondta: a katasztrófavédelmi szakemberek és a gázszolgáltatást biztosító Tigáz dolgozói példás gyorsasággal elhárították a hibát, és így megszűnt a veszély Tokaj belvárosában, a lakók visszaköltözhettek otthonukba. A gázszolgáltatás vélhetően a délutáni órákban helyreáll Tokaj belvárosában. 

Mint közölte, a zsinagóga felújítása során vízvezetéket kívántak bekötni, és eközben sértette meg a munkagép a gázcsövet. A 38-as számú úton Tokaj felé egyelőre még nem lehet bemenni, ugyanakkor Tarcal felől a város megközelíthető. A közúti közlekedés is várhatóan a délutáni órákban teljesen helyreáll.

Májer János, Tokaj polgármestere elmondta: épp Szlovákiába tartott, a határ közelében járt, amikor értesítették a balesetről. Visszafordult, de az útlezárás miatt körülbelül egy óra múlva ér a helyszínre.