Szili az MTV-be látogatott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Magyar Televízió utóbbi években megtett útjával és tervezett fejlődésével ismerkedett a közszolgálati médiumnál tett keddi látogatása során Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke.

Szili Katalin házelnök emlékeztetett arra, utoljára az előző parlamenti ciklus elején tett látogatást a közszolgálati médiumoknál, viszont "tekintettel arra, hogy a parlament és a parlament elnöke látja el a tulajdonosi feladatokat", úgy gondolta, megismétli a látogatást.

"Az az összeg, amiből ma a Magyar Televízió finanszírozása történik, ez gyakorlatilag lehetőséget biztosított arra, hogy egyfajta stabilizációt, stabilitást érjen el a televízió" - mondta Szili Katalin, hozzátéve, a források a jelenlegi működéshez elegendőek, a modernizáláshoz és a székházügy rendezéséhez nem.

Tájékoztatása szerint az eseményen felmerült a - kamatok nélkül négymilliárdos - hitelállomány "prolongálásának", valamint az MTV székházhoz juttatásának kérdése, valamint a médiatörvény - kétharmados parlamenti támogatást igénylő - módosításának témája is. "Én kifejeztem abbéli reményemet, hogy talán az önkormányzati választásokat követően, a szakmai előkészítés után, a reformok keretében lehetőség nyílik arra is", hogy a parlamenti pártok közösen tegyenek lépéseket ezekben a kérdésekben.

"Úgy gondolom, hogy nagy jelentőségű az, hogy a médiatörvény által előírt kötelező futamokon kívül (...) az elnök asszonyt oly mértékben érdekli a közmédia sorsa, hogy az egy szélesebb körű tájékoztatást tett lehetővé" - mondta Czeglédi László kuratóriumi elnök.