Tűz ütött ki egy óvodában, három lakás teljesen leégett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Eddig ismeretlen okból tűz ütött ki a látrányi óvoda tetőterében szerdára virradó éjszaka; három lakás teljesen megsemmisült, személyi sérülés nem történt, a becsült kár mintegy 50 millió forint – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelem.

A tüzet éjjel egy órakor jelentették. A helyszínre érkező tűzoltóknak egy órás megfeszített munkával sikerült megfékezni a lángokat - mondta el Horváth Jenő katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes. A mentésben a boglári, a kaposvári, a látrányi, a marcali és a siófoki tűzoltók nyolc tűzoltóautóval, összesen harminchatan vettek részt – tette hozzá.

Az igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint az intézmény tetőterében kialakított négy szolgálati lakásból három teljesen kiégett. A lakásokban senki nem tartózkodott, ezek kialakításával nemrég végeztek, három lakásba ugyan a napokban költöztek be a lakók, de még nem foglalták el új otthonukat.

A felújítás alatt álló épületet, amelynek földszintjén óvoda, illetve néhány kiszolgáló helyiség - konyha, raktár - van, szeptemberben szerették volna ünnepélyes keretek között átadni - közölte Horváth Jenő.

A tűz keletkezési okát szakértők bevonásával vizsgálják.