MDF: Gyurcsány megszakította a tévéadást a semmiért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Magyarország jövője érdekében megállapodást, vitákban kiérlelt közös döntéseket szorgalmazott Gyurcsány Ferenc kormányfő csütörtökön este a Magyar Televízióban. Az MDF szerint Gyurcsány Ferenc beszédével tulajdonképpen beismerte, hogy az elmúlt másfél hónap kudarc volt.

"Megvitatni és megállapodni egészségügyről, megvitatni és megállapodni Magyarország jövőjéről. Ez a dolgunk. Közösen kell tenni. Vagy közösen, mert így érdemes, vagy sehogy. Én azt mondom, hogy gyerünk, közösen. Gyerünk, teremtsünk egy új világot, a győztesek világát, mert Magyarországnak a legjobbnak kell lenni" - mondta a miniszterelnök.

"Az elmúlt napokban, az elmúlt hetekben nehéz, bonyolult döntéseket hoztunk. Tudom, hogy sokan nem örültek ezeknek a döntéseknek. Tudom, hogy ezek a döntések átalakítják a hétköznapokat. De tudom, hogy Magyarországnak ezekre a döntésekre szüksége van" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Emlékeztetett arra, hogy ezekben a napokban bocsátották vitára az egészségügy átalakításáról szóló Zöld könyvet. Mint mondta, közös felelősség változtatni azon, hogy hat évvel kevesebbet élnek a magyarok, mint legtöbb európai honfitársuk, még azoknál is, akik nem költenek többet a saját egészségügyükre.

Szólt arról is, hogy a következő napokban útjára bocsátanak egy másik vitát is: "milyen legyen az új Magyarország, mit építsünk abból a nagyon sok pénzből, amelynek végre Magyarország lesz a birtokosa".

Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese szerint ezért a beszédért teljesen felesleges volt a közszolgálati televízió fő műsoridejét megszakítani, hiszen abban egyetlen új kezdeményezést sem hallhatott az ország. Hock szerint Gyurcsány Ferenc "megijedt saját tetteitől, utólag akarja megmagyarázni azt, hogy ilyen törvényeket fogadtatott el a parlamentben".