260-nal száguldott egy BMW az M7-esen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Négy óra alatt 600 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök az M7-es autópályán csütörtökön 16 és 20 óra között tartott közúti ellenőrzés során Somogyban, a táskai pihenőhelynél; egy BMW-s 260 km/h-val száguldott – közölte a rendőrség.

Szinte minden második percben gyorshajtás miatt kellett intézkedni, 13 autóvezetővel szemben sebesség jelentős túllépése miatt kezdeményeztek szabálysértési eljárást. Az akcióban a 1.531 járművet ellenőriztek és közel 600.000 forint helyszíni bírságot szabtak főképp a gyorshajtókkal szemben - mondta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Bíró Gábor az előbbire példát felhozva hozzátette: a leggyorsabb egy BMW volt, amely 234 km/h sebességgel közlekedett, bár vezetője szerint 260-nal ment, csak a traffipaxot észlelve lassított le, igaz, már későn.

A sajtóreferens közölte: az ellenőrzés során megállított 30 tehergépjármű egyharmadánál találtak valamilyen tachográf koronggal kapcsolatos vagy túlvezetésből adódó szabályszegést, melyek miatt közel 100.000 forint bírságot szabtak ki.