Dél-Amerikában is nézhetik majd a Duna tévét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Dél-Amerikában is fogható lesz nemsokára a Duna Televízió műsora; az ezzel kapcsolatos feladatokat "rövidesen megoldjuk" - mondta Cselényi László elnök.

Műholdon juttatják el a területre a programot, így a világ jelentősebb lélekszámú magyar közösséggel rendelkező területei közül csak Dél-Afrika marad fehér folt a számukra, ott viszont interneten fogható az adás - hagsúlyozta Cselényi László.
 
Az elnök szólt arról is: problémát okoz, hogy hiányoznak a bizonyos műsoraik tengerentúli ismétléséhez szükséges jogok, így módosított programot szórnak majd Dél-Amerikában. 

Pomezanski György innovációért felelős alelnök hozzátette, az észak-amerikai sugárzás "százezer dolláros nagyságrendű" éves költségénél valamivel drágább lesz az új terület bekapcsolása. Két hónapra van szükség a műholdhely-bérleti szerződés megkötéséhez, az egyéb előkészületek pedig mintegy negyed évet vesznek igénybe. 

A Duna Televízió - amely 1992 végén sugározta első adását - 2002 decembere óta látható Észak-Amerikában, három hónappal később pedig Ausztráliában és Új-Zélandon is megkezdte műsora terjesztését.