"Az MTV gátlástalanul kiszolgálja a kormány igényeit"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A KDNP szerint felháborító, hogy az MTV vezetése kiszolgálja a kormány napi politikai igényeit, s ezt tette akkor is, amikor a héten sugározta a miniszterelnök beszédét.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: "felháborító, hogy az MTV vezetése gátlástalanul kiszolgálja a kormány napi politikai igényeit, (...) botrányos, hogy a közszolgálatinak nevezett televízió külön kampányműsort biztosított Gyurcásny Ferenc szónoklatának."

Semjén a kormányfő tv-beszédére utalva azt mondta: "egész egyszerűen szemérmetlen, amikor közös döntésről beszélt", hiszen "semmiféle közös döntés nincs". Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői a parlament nyári rendkívüli ülésszakán a kormány által benyújtott törvényjavaslatokhoz 149 módosító indítványt nyújtottak be, amelyek közül a kormánytöbbség csupán hármat fogadott el, s nem is a legjelentősebbeket.

A Magyar Televízió csütörtökön hat percben sugározta Gyurcsány Ferenc beszédét, amelyben a miniszterelnök Magyarország jövője érdekében megállapodást, vitákban kiérlelt közös döntéseket szorgalmazott. Ezt követően pénteken Fidesz azt kérte az MTV elnökétől, hogy a Fidesz számára is biztosítson megszólalási lehetőséget a kormányfő televíziós beszédével azonos feltételekkel.

Kert Attila, az MTV hírigazgatója szerint a köztelevízió ésszerű keretek között minden közjogi méltóságnak, tehát a köztársasági elnöknek és a házelnöknek is biztosítja a megszólalási lehetőséget, ha ezt kérik. Hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc nem mint szocialista politikus, hanem mint miniszterelnök kapott szót csütörtök este. A hírigazgató közölte, hogy a televízió különböző műsoraiban továbbra is biztosítja a lehetőséget az ellenzéknek, hogy reagálhasson és elmondhassa véleményét.