Még nem tudni, egyesül-e a két közszolgálati tévé

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Hétfői számában arról írt a Népszabadság, hogy "egyesülhet a két közszolgálati televízió, az MTV és a DunaTV. A kormáényszóvivő óvatosan reagált; a szakértők jelenleg még vizsgálódnak, kommentált Danks Emese. A DunaTV-nek mindenesetre nem nagyon tetszene az ötlet.

A Magyar Televízió sorsát meg kell oldani, ez minden adófizető érdeke, pontos részletek és tervek azonban még nem állnak rendelkezésre. Ezt a kormány szóvivője mondta hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
 
"A szakértők jelenleg is vizsgálják a lehetőségeket a legjobb megoldás megtalálása érdekében" - közölte Danks Emese újságírói érdeklődésre.
 
"Nem a fúzióban reménykedem, hanem abban, hogy jó gazdaként az állam megtámogatja azt a televíziót, amelyik eredményesen működik, nem herdálja a pénzt", és képes nemzetközileg elismert tematikus csatornát létrehozni - kommentálta a Népszabadság értesülését Cselényi László, a Duna Televízió elnöke.
 
Hozzátette, egy ilyen összevonás "rendkívül bonyolult" helyzetet idézne elő, ráadásul sok "jelentős" televíziós alkotó vesztené el az állását.
 
Hétfői számában arról írt a Népszabadság, hogy "egyesülhet a két közszolgálati televízió egy kormányzati körökben érlelődő elképzelés szerint", ami "még mindig takarékosabb megoldás lenne ugyanis, mint újabb tízmilliárd forintokkal megsegíteni a Magyar Televíziót".
 
Az írás - emlékeztetve arra, hogy az MTV hét éve eladta a Szabadság téri központját, az új bázis felépítése viszont húszmilliárd forintba kerülne, amire "se neki, se az államnak nincs forrása" - úgy fogalmaz: "legolcsóbb megoldás így az lehet, ha a két közszolgálati tévé egyesül, csakhogy a Duna TV bázisán. A műholdas csatornának - szemben a Magyar Televízióval - nincs adóssága, van viszont saját épülete".
 
"Az új tévé munkáját segíthetné a Millenárison található stúdió és az Uránia Filmszínház. A körvonalazódó elképzelés érzékeny eleme, hogy néhány pontján kétharmados egyetértésre kell jutniuk a pártoknak" - írja a Népszabadság.