Szarvasbika öklelt fel egy férfit Felsőnyáregyházán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Életveszélyesen megsérült az a férfi, akit egy szarvasbika öklelt fel szerdán a Pest megyei Felsőnyáregyházán; a férfit mentőhelikopterrel szállítják kórházba - erősítette meg a távirati iroda információját a megyei vadászkamara titkára.

A település egyik udvarán egy bekerített részen feltehetően egy dám szarvasbika öklelte fel a férfit, aki súlyosan megsérült. Az Országos Mentőszolgálat sajtóosztálya az üggyel kapcsolatban mindössze annyit közölt: a mentés folyamatban van. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a monori rendőrkapitányság biztosítja a mentőhelikopter leszállását.

Az MTI információja szerint a balesetet szenvedett férfi udvarán muflont, őzet és vaddisznókat is találtak, és e mellett olyan kismalacokat, melyek vaddisznó és házi sertés keresztezésével születtek.

Az Országos Magyar Vadászkamara Főváros és Pest megyei területi szervezetének titkára elmondta, hogy a vadászati felügyelőségnél az állatok nincsenek bejegyezve.

Nagy István hozzátette: ilyen jellegű állatokra vonatkozó tartási engedélyt nem adtak ki, így feltehetően törvénytelenül jutottak az állatokhoz és tartották fogva a vadakat.

A titkár tájékoztatása szerint a szabadon élő vadak csak akkor támadnak emberre, ha életüket veszélyben érzik. Általában messze elkerülik az embereket, ha észreveszik őket.