Kukába dobott kétszáz ajánlószelvényt egy postás Szolnokon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kukába dobott 205 ajánlószelvényt egy postás Szolnokon, a Széchenyi városrész 2. számú választókörzetében.

Az ügyre akkor derült fény, amikor a Szabad Demokraták Szövetségének egyik önkormányzati képviselő-jelöltje kopogtatócédulát gyűjtött magának.

Az elmúlt hétvégén személyesen kerestem fel a választókörzetben élőket, és a beszélgetések során öt utcában jelezték a lakosok, hogy nem kapták meg az ajánlószelvényeket - mondta Somogyi Imre pénteki, szolnoki sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: az esetet jelentette a polgármesteri hivatalban, és információi szerint az ajánlószelvények azért nem kerültek terítésre, mert a postás a kukába dobta azokat.

A Magyar Posta kelet-magyarországi régiójának kommunikációs munkatársa az üggyel kapcsolatban az MTI-vel közölte: a vizsgálat során kiderült, a próbaidős kézbesítő valóban a "kukába helyezte el" a küldeményeket. Fegyelmezetlen munkavégzése miatt munkaviszonyát megszüntették. A posta nagyon sajnálatosnak tartja az esetet, és minden érintettől elnézést kér - mondta Gara Péter.

A szolnoki polgármesteri hivatal választási irodája munkatársának tájékoztatása szerint aki nem kapta kézhez vagy elveszítette az ajánlószelvényt, az személyesen kérhet újat. Arra azonban felhívta a figyelmet, ha valaki már felhasználta hamis névaláírással eltűnt kopogtatócédulát, hiába küldi be az érintett a magáét, mindkettő ajánlás érvénytelennek számít.