A sajtófőnök cáfolta, hogy Gyurcsány Ferenc külföldön volt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök sajtófőnöke cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc augusztus 20-án külföldön tartózkodott. A miniszterelnök állítólag a Balatonról nézte a tűzijátékot.

László Boglár elmondta, hogy a miniszterelnök augusztus 20-án részt vett a délelőtti állami ünnepségen, majd a családjával a Balatonra utazott, és a déli partról családjával együtt nézte a Balaton partján egymást követő tűzijátékokat. Gyurcsány Ferenc 21-én hajnali 6 órakor  Balatonöszödről indult vissza Budapestre - tette hozzá Danks Emese.
   
Az augusztus 20-i központi állami ünnepséget a hagyományokhoz híven a Parlament előtt, a Kossuth téren tartották. A katonai tiszteletadással rendezett ünnepségen részt vettek a legfőbb közjogi méltóságok, köztük a miniszterelnök is. A viharral összefüggésben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök augusztus 21-én reggel a Parlamentben tanácskozást hívott össze, amely után azonnali, gyors és alapos vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat vezetésével Szilvásy György kancelláriaminisztert bízta meg. 
   
A vizsgálat részeredményeiről hétfőn délután tartott sajtótájékoztatón megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is, aki a kormány nevében részvétét fejezte ki a katasztrófa során elhunytak hozzátartozóinak, illetve együttérzését a sérülteknek.