Medgyasszay nem él mentelmi jogával

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Azonnal lemondott képviselői mentelmi jogáról a helyszínre érkező rendőrök előtt Medgyasszay László kereszténydemokrata képviselő, aki szabályos előzés közben elütött egy motorkerékpárost még szombaton Csorna térségében - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szóvivője.

Halász Zsuzsa elmondta: az országgyűlési képviselő a rendőrök kérésére azonnal megfújta a szondát, ami negatív eredményt hozott, azaz Medgyasszay László nem fogyasztott alkoholt. Ennek ellenére a képviselő közölte: aláveti magát a vérvizsgálatnak is. A rendőrség erre azonban nem tartott igény, hiszen a szonda egyértelmű eredményt mutatott - tette hozzá a párt szóvivője.

A baleset részleteiről a szóvivő elmondta: a képviselő a 85-ös főúton szabályos előzésbe kezdett, amikor a manőver közben balra kivágott elé egy motoros. Bár Medgyasszay László megpróbálta az ütközést elkerülni, a motoros féktávon belül vágott elé, így nem lehetett elkerülni a karambolt.

Halász Zsuzsa közölte: Medgyasszay László annak ellenére, hogy nem hibás a férfi halála miatt, nagyon rossz lelkiállapotban van, megviselték a történtek.