Kedd reggelre összehívták a nemzetbiztonsági kabinetet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kedd reggel kilenc órára összehívták a nemzetbiztonsági kabinetet - jelentette be az RTL Klub adásában keddre virradó éjszaka Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter.

A kabinet alapvető feladata, hogy a tapasztalatokból levonja a megfelelő következtetéseket és megtegye a szükséges intézkedéseket - mondta a szaktárca vezetője. Petrétei József a kereskedelmi hírműsorban kiemelte, hogy több rendőrre van szükség a Szabadság téren, de arról nem kívánt nyilatkozni, hányan teljesítenek szolgálatot és hány rendőrt kívánnak még kivezényelni a helyszínre.

Arra a kérdésre, mikorra rendeződhet a helyzet, azt mondta: reméli, hogy ez hamarosan megtörténik, amint a szükséges rendőri erők megérkeznek. Petrétei József arról, milyen felhatalmazást kaptak a rendőrök, meddig mehetnek el, úgy nyilatkozott: a helyzet által megkövetelt eszközöket vehetik igénybe, ebbe a fegyverhasználat nem tartozik bele. Mint mondta, a tüntetők túlléptek egy mértéket, egyetért azzal, hogy most már értelmetlen rombolás folyik.