Navracsics: elképesztő volt a rendőrség magatartása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője az MTV esti politikai adásának meghívott vendégeként a Szabadság téri székház egy hátsó szobájában vészelte át a tévé ostromát.

© AP

A politikus  egy kereskedelmi televíziónak adott nyilatkozatában azt mondta: elképesztő szakmai hibákat tapasztalt a rendőrség részéről. Szerinte az MTV-t a hatóságok a sorsukra hagyták. Ő maga mindössze azt a "jó tanácsot" kapta a rendőröktől, hogy döntsön saját belátása szerint arról, mit kíván tenni.

Navracsics Tibor Juhász Ferenccel, az MSZP alelnökével, Török Gábor politológussal és a  köztévé kulturális műsorok főszerkesztőjével egy hátsó, biztonságosnak vélt szobában várta meg az ostrom befejeződését. Csak hajnali kettő óra után sikerült egy Nádor utcára nyíló ajtóhoz eljutniuk, de végül mindegyikőjük sértetlenül vészelte át az eseményeket.

Navracsics nem lát semmilyen összefüggést a Fidesz kommunikációja és az esti atrocitások között, noha Gyurcsány Ferenc kormányfő és Juhász Ferenc ezzel a mai éjszaka folyamán többször is megvádolta a legnagyobb ellenzéki pártot. Navracsics szerint a Gyurcsány-kormánynak mennie kell, de ezt ő csak alkotmányos módon tudja elképzelni. A politikus egyre több vidéki városból hallja a híreket a demonstrációk felerősödéséről, de elutasította a futballhuligánokhoz hasonlítható megnyilvánulásokat.

"Tüntetni minden embernek alkotmányos joga, de úgy hiszem, hogy a törvényes kereteknek minden körülmények közt meg kell felelni. Fontos a vagyonvédelem is" - utalt a felgyújtott személyautókra a Szabadság téren.