Harminc évre titkosították a nemzetbiztonsági ülés anyagát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Harminc évre titkosították az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottságának együttes zárt ülésén elhangzottakat - közölte a rendészeti bizottság fideszes elnöke.

Lázár János elmondta, hogy a testület meghallgatta Petrétei József igazságügyi és rendészeti, valamint Szilvásy György kancelláriaminiszter tájékoztatását a szeptember 18-án és 19-én, a Magyar Televíziónál történt eseményekkel kapcsolatban. A titkosításra azért volt szükség, mert a tájékoztatás tartalmazott minősített adatnak minősülő információkat - közölte.

„Számomra a bizottsági ülésen annyi egyértelművé és világossá vált a kapott tájékoztatások alapján, hogy azok, akik megtámadták a Magyar Televíziót, azok nem politikai céllal tették, amit tettek" - jelentette ki. Lázár János szerint egy agresszív provokátor csoport rátelepült arra a békés tiltakozásra, amely a Kossuth téren zajlott.

Az ellenzéki politikus szerint a rendőrségnek minden feltételt biztosítani kell a rend megtartásához, és - mint mondta - a gyülekezési jognak egyetlen dolog szab határt, az emberi élet és a vagyon biztonsága. A gyülekezési joggal nem lehet ilyenformán visszaélni, és ez semmilyen módon nem tolerálható - tette hozzá Lázár János.