Lesz tandíjellenes tüntetés, csak a helyszín változott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) megtartja csütörtöki tandíjellenes demonstrációját a fővárosban - a szervezet választmányi ülésének döntéséről Schöberl Márton elnökségi tag tájékoztatott.

A tüntetést ugyanakkor nem a Kossuth téren, hanem a térből nyíló Alkotmány utcában rendezik - mondta Schöberl Márton elnökségi tag. A HÖOK ugyanakkor fenntartja magának a jogot, hogy a helyzet eszkalálódása esetén a demonstráció elhalasztásáról döntsön. Adott esetben a rendezvény elhalasztásáról még időben tájékoztatják a közvéleményt.
 
A HÖOK kifejezi azon meggyőződését, a hétfőn történtek nem adhatnak okot arra, hogy a békés szándékú, alkotmányos jogaikkal élő hallgatóknak félniük kelljen véleményük szabad és demokratikus kinyilvánításától. 

A rendőrséggel szoros együttműködésben, minden erejükkel azon lesznek, hogy szándékaiknak megfelelően, békés keretek között folyjon a demonstráció. "Hisszük, hogy a magyar hallgatóság felelősségtudata már önmagában garantálná ezt" - tette hozzá az elnökség tagja.