Gyurcsány: a rendbontókkal szemben nincs türelem

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A leghatározottabban fel kell lépni a rendbontók ellen - mondta Gyurcsány Ferenc a szerdai kormányülésen. A kormányfő úgy fogalmazott: a békés tüntetőket ürügyként használják azok a rendbontók, akik nem alkotmányos jogaikkal kívánnak élni, akik köztörvényes bűncselekményeket követnek el.

Tekintse meg galériánkat!
© Stiller Ákos
„Azt gondoljuk, hogy a köztörvényes bűncselekményeket elkövetőkkel az ország, a város rendjének, nyugalmának megzavaróival szemben a törvényeknek megfelelően, a leghatározottabban fel kell lépni, és a törvényeknek érvényt szerezve kell velük bánni. Nincs velük szemben türelem” - jelentette ki a miniszterelnök.

Budapesten és az országban rend van, a rendőrség a múlt éjszaka, nagy erőket mozgósítva, megvédte a várost és megvédte az embereket. „Köszönöm nekik, jó munkát végeztek” - mondta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy továbbra is ez a dolguk, és a kormány ehhez minden támogatást - erkölcsit és anyagit egyaránt - megad.

A miniszterelnök szerint azok a politikusok, akik egyértelmű elhatárolódásukkal az utcáról visszaparancsolhatták volna ezeket az embereket, és megértethették volna velük, hogy nincs politikai támogatás és felhatalmazás mindarra, amit tesznek, az ehhez szükséges nyilatkozatokat nem tették meg. „Pedig Magyarország számára semmilyen formában nem járható út az indulatok politikája és a radikalizmus” - mondta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy az ország érdeke a felelős politika, a politikai és gazdasági stabilitás, a stabil fejlődéshez szükséges intézkedések végrehajtása. A betarthatatlan ígéretekből nem épül új Magyarország - jegyezte meg. Mint mondta, az elkezdett reformok, fejlesztések lesznek a legékesebb bizonyítékai annak, hogy a kormány politikáján nem kíván változtatni. „Mi meghátrálás nélkül tesszük a dolgunkat” - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.