Kiszorítósdi a Nagykörúton - percről percre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Nyugati pályaudvari zavargásoktól illetve a Kossuth téri tüntetésről elindultak pár százan a Hősök tere felé, de a tömeg a Terror Házánál újra rendőri falba ütközött. A rendőrség kettéosztotta a tömeget, majd tovább aprózta a csoportosulásokat.

2:50

A Dohány utcánál a tüntetők egy építkezési területen felhalmozott faanyagot és vasállványzatot elbontva barikádot kezdtek építeni, de a rendőrök figyelmeztető petárdákat lőttek közéjük, és feloszlatták a csoportot.

2:40

Helyszíni tudósítónk szerint a Rákóczi úton az Astoria felé tolják a rendőrök a tüntetőket. Néhol futnak, aztán sétálnak, aztán megint futnak. A fő cél az emberek szétdobálása, komolyabb összecsapásokra ezen a környéken nem került sor.

2:30

Tudósítóink a hátsó utcákon haladnak a Blaha Lujza tér felé. Megfigyelésük szerint a rendőrök mindent megtesznek annak érdekében, hogy kis csoportokban tartsák a tömeget és a hangadókat folyamatosan kiszedjék a csoportokból.

2:25

A rendőrség ismét könnygázgránátokat lő ki a Blaha Lujza felé vonuló tömegre. Mintegy 100 méter hosszan áll a füst a Nagykörúton. Az MTI tudósítóinak beszámolója szerint a Nagykörúton, a Dob utca kereszteződésénél a tüntetők kukákat borítottak fel. A síneken valamilyen éghető anyagot felgyújtottak.

2:15

A rendőrök kettéválasztották a tömeget. Egyik részüket a Blaha féle, a másik részüket a Nyugati felé terelik. A tömeg a Hősök terére menne, de egyelőre a rendőrök határozzák meg útirányukat.

2:00

A rendőrök azt követően léptek akcióba, hogy néhányan üvegekkel kezdték dobálni őket. Egy fiatalt nyakon lőttek könnygázlövedékkel.

A rendőrség új típusú könnygázt vetett be és figyelmeztető petárdákat is lőtt a tömegbe. Több szerkesztőség gázmaszkkal szerelte fel újságíróit, így ők nem szenvedtek a szúró, csípő, maró hatású anyagtól. A rendőrök az autókra is lőttek a könnygázgránáttal.

A tömeg egy része a Nagykörúton gyülekezett, az Oktogonnál, majd megindultak a Blaha Lujza tér felé. A rendőrök követik őket.

2 óra előtt

Az előzményekhez, a Nyugati téri erődemonstráció részleteihez kattintson ide.