A tüntetők feljelentik Gyurcsányt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A szervezők szerint jogászok csoportja fogalmazta meg - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszéde alapján - azt a büntető feljelentést, amelyet péntek este bocsátottak aláírásra a Kossuth téren tüntetők elé, hogy azt utána eljuttassák a Legfőbb Ügyészséghez.

Az irat azt is tartalmazza, hogy miután az abban megfogalmazott "ismeretlen tettesek" között olyan személyek lehetnek, akik magas állami pozícióban vannak, a Legfőbb Ügyészség vonja saját hatáskörébe az ügyet. A dokumentum megfogalmazói közérdekű adatok visszatartásával, illetve meghamisításával, a választási eljárási törvény - a választók félrevezetésével összefüggő - megsértésével, valamint különösen nagy értékű csalás bűntetteivel, illetve vétségeivel vádolják az "ismeretlen tetteseket."

A téren egyébként az egyik felszólaló 50 politikus nevét olvasta fel, akik szerinte az izraelita felekezethez tartoznak, és ez bizonyítja "hogy Magyarország nem antiszemita". A nevek között elhangzott Orbán Viktor, Horn Gyula, Kuncze Gábor és Dávid Ibolya neve is. A felszólaló a Fidesz elnökét kollaborációval is vádolta, miután szerinte meg tudná buktatni a kormányt, de nem akarja, hanem asszisztál nekik.

Akárcsak szerdán és csütörtökön, a kora esti órákban a szervezők kérésére - a létszám növekedésére tekintettel - a rendőrök elhúzták a teret az Országház üres parkolójától elválasztó kordont.