Felvetődött Orbán Viktor leváltása? - a Fidesz cáfol

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Fidesz szóvivője pénteken este cáfolta azt az internetes értesülést, amely szerint a párt elnökségi ülésén a szombatra tervezett demonstráció kapcsán felvetődött Orbán Viktor elnök leváltása.

Az információ "abszolút valótlan, abszolút hazug, egy szó nem igaz belőle" - jelentette ki Szijjártó Péter. A Hirszerzo.hu internetes portál több, egymástól függetlenül megszólaló fideszes forrására hivatkozva pénteken este tette közzé információját arról: a Fidesz-elnökség előző napi ülésén felvetődött Orbán Viktor leváltása, a szombati demonstrációval kapcsolatos nézeteltérés szakadást okozott a legnagyobb ellenzéki párt vezetésében.

"Az elnökség tagjai közül többen azzal kapcsolatban vetették fel a bizalmi kérdést, hogy Orbán és az elnökség többsége között heves vita alakult ki a Fidesz szombatra tervezett demonstrációjának megtartásával kapcsolatban" - írta. Az internetes portál forrásai szerint az ülésen az a mondat hangzott el Orbán Viktor pártelnöknek címezve: "Ha ma nem úgy állunk fel innen, hogy elmarad a szombati demonstráció, az elnökség megvonja a bizalmát tőled".

Szijjártó Péter a fentieket cáfolva hangsúlyozta: "az elnökség egyhangú döntést hozott", az ülésen nem volt szó senkinek a lemondásáról vagy a bizalom megvonásáról bárkitől. "Az elnökség valamennyi tagja nagyon szomorú volt, hogy el kell halasztanunk a rendezvényt, hiszen ezáltal gyakorlatilag azok a provokátorok értek célt, akik sok százezer embertől vették el azt az alkotmányos jogot, hogy nyugodtan, békésen, fegyelmezetten, méltóságteljesen kifejezzék politikai véleményüket" - fogalmazott a Fidesz szóvivője.
Hozzászólások