Sátortábor és piknik hangulat a Kossuth téren

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Szombat délelőttre több száz főre emelkedett a Kossuth téri demonstrálók száma. Az ország több városából érkező csoportok levert sátraik mellett ebédelnek, közben sorra követik egymást a spontán beszédek. Délután 5-kor ugyanitt az Új Magyarországért Egyesület tart rendezvényt.

Ma délelőtt  a tüntetők egyelőre a Kossuth  tér déli, Ráckóczi-szobor környékifüves területén gyülekeznek. Az ország több nagyvárosából érkeztek demonstráló csoportok, egyebek mellett Kecskemétről, Szegedről és Nyíregyházáról. 
   
Délelőtt 11 óra után elkezdődtek a spontán beszédek a színpadon. A MAGOSZ sátránál már az ebédhez készülődtek 11 óra után, önkéntesek tisztították a zöldségeket. Adományokból több tíz liter ásványvíz, több száz kiló kenyér, kávé, só cukor gyűlt össze. A demonstrálók több mint 10 kempingsátrat vertek le. 

A Parlament előtti aszfalttal borított parkolóban továbbra is áll az egészségügyi dolgozók szimbolikus kórterme. A kórházi berendezések környékén kifüggesztett transzparenseken a magyar egészségügy aggasztó helyzetére hívják fel a figyelmet. 
   
A téren több műholdas közvetítőkocsi áll, egyebek mellett az AP amerikai hírügynökség és az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének járműve. A Parlament közvetlen környékén az MTI tudósítójának becslése szerint körülbelül 200 rendőr állomásozik. Az épület északi részén több tíz méter hosszú sátrat állítottak fel az egyenruhásoknak.

Délután 5-kor az Új Magyarországért Egyesület  tart rendezvényt, amelyen  felszólal Makovecz Imre, Szűrös Mátyás, Papp Lajos, Hargitay András és Molnár V. József. Téma: Veszélyben a demokrácia és az alkotmányosság
Magyarországon