Demszky felelősnek tartja Orbánt is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Budapest főpolgármestere a Parlament előtti tüntetők hazaküldésére, a szélsőjobboldaltól való elhatárolódásra, a vandálok megbélyegzésére kérte vasárnap a Fidesz elnökét, valamint arra, hogy kérjen bocsánatot Budapesttől mindazért, ami az elmúlt héten történt.

A jobboldal és a szélsőjobboldal példátlan szövetséget kötött: a Fidesz soha nem vállalta fel még annyira a MIÉP és a Jobbik szövetségét, mint most - jelentette ki Demszky Gábor az MSZP által rendezett budapesti polgármesteri találkozón.
    
Demszky Gábor szerint csak a vak nem látja az összefüggést Orbán Viktor korábbi nyilatkozatai és az elmúlt napok eseményei között. Kitért arra, hogy a Fidesz elnöke a Reuters hírügynökségnek két héttel ezelőtt nyilatkozva a kormány elleni ellenállásra szólított fel. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Kossuth téri szónokok között ott vannak a szélsőjobboldali politikusok, és mellettük ott van Wittner Mária fideszes parlamenti képviselő is, aki forradalomnak nevezte az eseményeket.
    
"Nem hiszek a ki kit győz le politikájában, Orbán Viktor politikájában. Orbán 1998 és 2002 között le akarta győzni Budapestet, kiszárítani, megvonni tőle a fejlesztési forrásokat. A budapestiek 2002-ben meg is büntették ezért Orbán Viktort" - mondta Demszky Gábor.
    
A főpolgármester kiemelte: Orbán Viktornak többek között azért kell elhatárolódnia a szélsőjobboldaltól, mert a Kossuth téren Árpád-sávos zászló alatt ötven, általuk zsidónak tartott politikus nevét olvasták fel.