Teljes a nyugalom a Parlamentnél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Nyugalom van vasárnap délelőtt a Kossuth téren, mintegy 80-100 ember tartózkodik a Parlament előtt. Hat személyt állítottak elő vasárnapra virradóra a rendőrök a zavargásokkal kapcsolatban.

A Kossuth téren teljes a nyugalom, több sátor áll a téren, ingyen teát osztanak a mintegy nyolcvan-száz jelenlévőnek. Szombat este Vásárosnaményból birkahúst, krumplit, almát hoztak a gazdák, amiből ma ebédet főznek a résztvevőknek. Szombaton 1.500 adag paprikáskrumplit osztottak ki, valamint 400 kilogramm kenyérből adtak zsíroskenyeret hagymával az embereknek. Ezt Budapest környéki pékek ajánlották fel. Budapesti és Budapest környéki vendéglősök kávét, teát, vizet, evőeszközöket küldenek a résztvevőknek. Szombaton 24 rendőrnek adtak vacsorát, a kivezényelt osztag parancsnokának beleegyezésével. 
    
A Parlament előtt továbbra is rendőrök állnak. Többen a téren alszanak hálózsákban vagy anélkül. A teret kitakarították maguk a tüntetők, a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat segítségével.

Hat személyt állítottak elő vasárnapra virradóra a rendőrök a zavargásokkal kapcsolatban - tájékoztatott a BRFK helyettes szóvivője. Tafferner Éva hozzátette: közülük három személyt garázdaság miatt fogtak el, őket őrizetbe vették. Két személyt igazolás megtagadása miatt állítottak elő, egy férfit pedig rendzavarás miatt vettek szabálysértési őrizetbe. Utóbbit szombat délben kapták el azt követően, hogy megpróbált verekedést szítani a békés tüntetők között.