FTC: 800 millió jönne, ha Bácsalmási lesz az elnök

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Bácsalmási Ottó ígérete szerint 800 milliós befektetés érkezne egy cégcsoporttól a Ferencvároshoz, amennyiben a klub szerdai közgyűlésén őt választják meg elnöknek. A Vasaba invesztáló Rácz Gábor és Milan Mandaric (Portsmouth) nevét említette, mint befektetőkét.

Mindezt hétfői sajtóbeszélgetésén mondta a labdarúgó szakedző.  Tudomása szerint az egyesület 1,3 milliárd forintos adóssággal küzd, azaz egy-két héten belül bekövetkezhet a katasztrófa, s csődeljárás indulhat.
 
"A befektető egy magyar és nemzetközi szakmai gazdasági csoport lenne, amely személyemen kívül más garanciát nem lát, hogy a pénze nem egy feneketlen kútba kerül. A 800 millió forintból 300 millió készpénz lesz, míg az 500 millióból folyamatosan csökkentenénk a futballcsapatot működtető gazdasági társaság tartozását" - mondta Bácsalmási, aki a befektetők közül Rácz Gábort és Milan Mandaricot nevezte meg.
 
Az éveken át Németországban élő szakember saját bevallása szerint azért száll harcba az elnöki címért, mert "nincs elnökség, Ináncsy Miklós elnök pedig megígérte, hogy a közgyűlésen mindenképpen lemond". Elmondta, hogy mindenkivel szívesen együtt dolgozik a Ferencváros érdekében, ugyanis jó kapcsolatokat ápol a jelenlegi vezetéssel és annak "ellenzékével" is.
 
"Amit ígérhetek, hogy 800 millió forint érkezik az Üllői útra elnökké választásom esetén. További tárgyalásaim, személyes ígéretek alapján pedig később még minimum 100-200 millió érkezik, de ez akár 600 millió is lehet. Az Üllői úti területre harmadjára kiírandó pályázatra egy német befektetői csoport jelentkezik, valamint egy spanyol csoport kíván befektetni, amely a klub egész infrastruktúráját fejlesztené" - jelentette ki Bácsalmási, távlati célként pedig azt jelölte meg, hogy Közép-Európa meghatározó klubjává váljon a Ferencváros.
 
A Ferencváros elnöksége a sorozatos lemondások következtében augusztus 24-én vált működésképtelenné.  Az FTC-nek többször sem sikerült pályázaton értékesíteni az Üllői úti hat plusz két hektáros területet, a labdarúgócsapat pedig nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így története során először a másodosztályba kényszerült.