Huszonnégy év után új polgármester Hevesen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Huszonnégy év után új vezető áll Heves városának az élén, azt követően, hogy a fideszes Csáki Zsigmond letette a polgármesteri esküt a képviselő-testület vasárnapi alakuló ülésén.

Elődje Kontra Gyula, aki szocialista színekben most is ringbe szállt az önkormányzat vezetéséért, egy kétéves megszakítással, 1982 óta irányította a 12 ezer lakosú települést, először tanácselnökként, majd polgármesterként.

Csáki Zsigmond az eskütétel után elmondott beszédében megköszönte elődjének, hogy hosszú éveken át felelősséggel vezette a várost és számos jól előkészített programot hagyott hátra, amelyeket folytatni kíván.

Ugyanakkor - mint mondta - a jövőben a város vezetése során az eddigieknél inkább kíván támaszkodni a civil szervezetekre, őket egy közéleti személyekből álló testület felállításával be kívánja vonni a döntések előkészítésébe.

Elképzelései között említette az intézményrendszer strukturális átalakítását, illetve a helyben nagy számban élő cigányság helyzetének nyílt áttekintését.

Csáki Zsigmond szükségesnek tartja az ipari park megtöltését, egyben egy gyümölcsfeldolgozó létesítését a kertészetéről híres kistérség termékeinek értéknövelése érdekében, ugyanakkor a gyermekeiket nevelő családanyák számára a részmunkaidős foglalkoztatás megteremtését is.

Az önkormányzat alpolgármesterré választotta a fideszes Balázs Ferencet, ugyanakkor a 6 bizottsági elnöki poszt közül 3 jutott a Fidesznek, 2 a szocialistáknak és egy az Összefogás Heves Városáért Egyesületnek (ÖHVE).

Ez utóbbi felosztás egyébként tükrözi az önkormányzat összetételét, hiszen a Fidesz 9, az MSZP 6, az ÖHVE 2, az MDF-KDNP pedig egy mandátumot szerzett a 18 tagú képviselő-testületben.