KDNP: árulás lenne Apró örököseivel ünnepelni 56-ot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az 1956-os forradalom 50. évfordulója is szóba került a napirend előtti felszólalásokban kedden reggel az Országgyűlésben. Az SZDSZ szónoka a megemlékezés tiszteletben tartására szólított fel, a KDNP képviselője pedig kijelentette, hogy nem ünnepelnek együtt azokkal, akik akkor a másik oldalon álltak.

Rubovszky György, a Fidesszel szövetséges KDNP frakcióvezető-helyettese azt mondta: a forradalom mártírjainak elárulása lenne, ha az akkori másik oldal örököseivel, Apró Antal örököseivel közösen emlékeznének. Hozzátette: megértik azoknak az indulatait, akik szóvá teszik, hogy éppen Apró Antal örököse tölti be az egyik közjogi méltóságot.

Fodor Gábor, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese ugyanakkor arról beszélt, elvárható minden polgártól és képviselőtől, hogy tartsa tiszteletben azokat az ünnepeket, amelyeket legitim módon szervez a Magyar Köztársasság, vegyen részt ezeken, és ne zavarja meg ezeket megemlékezéseket. A szabad demokrata képviselő arra kérte politikustársait, hogy szólítsák fel a Kossuth téri tüntetőket, tegyék szabaddá a teret forradalom a méltó megünnepléshez, és kérjenek mindenkit arra, hogy ne zavarja meg a megemlékezést.