Nem lesz reptérzár a Budapestre érkező delegációk miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Nem lesz reptérzár és fennakadást sem okoznak a ferihegyi menetrendszerinti légiforgalomban az 1956-os forradalom 50. évfordulójára Budapestre érkező delegációk, de a repülőtérre vezető gyorsforgalmi út lezárásával számolniuk kell az utasoknak - mondta el Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője az csütörtökön.

A szóvivő közölte, hogy október 22-én délelőtt 10 órától és október 23-án a kora délutáni óráktól a delegációk érkezését követően időszakosan lezárják a forgalom elől a gyorsforgalmi utat. A delegációk repülőtéri biztonságáról a köztársasági őrezred gondoskodik - tette hozzá.

Ötvenhat külföldi delegáció érkezik az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulós megemlékezéseire, közöttük húsz államfő, a spanyol és a norvég király, a belga trónörökös, a luxemburgi nagyherceg. Budapestre jön a NATO főtitkára, az ukrán elnök, a román miniszterelnök, a német szövetségi államfő, New York állam kormányzója, a cseh elnök, a három balti ország államfője, az Európa Tanács főtitkára, a finn elnök, a holland miniszterelnök és az orosz parlamenti elnök is. Dominique de Villepin francia miniszterelnököt Catherine Colonna Európa-ügyi miniszter fogja képviselni.