Nem bontják a Kossuth téri óriás sátrat, mert összevesztek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ígéretük ellenére mégsem bontották le a Kossuth téren a Rákóczi-szobor előtt felállított óriás sátrat szombaton, mert annak tulajdonosaival a demonstráció szervezői nem tudtak megegyezni – jelentette az MTI a szervezőktől származó információkra hivatkozva.

A Rákóczi-szobor előtti füves területen csaknem két hete állították fel a 40x20 méteres úgynevezett sörsátrat, hogy a Gyurcsány Ferenc és kormánya ellen tiltakozók védve legyenek az időjárás viszontagságaitól.

Bene Gábor, a „forradalmi színpad” moderátora azt mondta, hogy a sátor gazdák tulajdona, ők adták azt kölcsön a Kossuth téri tüntetőknek. Más, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 vezetéséhez közel álló források úgy értesült: a Tóth Ilona Kórház feliratú sátrat a Forradalmi Nemzeti Bizottmányból kizárt Kőrösi Imre volt MDF-es országgyűlési képviselő állíttatta, ám nézeteltérése támadt a Kossuth téri tüntetés vezetőivel, így nem járult hozzá, hogy lebontsák.

Kora este a Parlament előtt mintegy háromszáz tiltakozó tartózkodott és hallgatta a szónokokat. A rendőrség a földművelésügyi minisztérium előtti útszakaszt lezárta a forgalom elől, de a 2-es villamos közlekedik.

Időközben elkészült az Országház főbejáratával szemben az emelvény, amelyen a tervek szerint a magyar és a nemzetközi sajtó képviselői kapnak helyet a 23-i megemlékezés idejére.

A paravánokat, amellyel lényegében a tüntetőket is eltakarták, már felállították, a nagyméretű táblákon az 50 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc idején készült fotók láthatók.

A kettős kordonnal elzárt területen rendőrök állnak sorfalat, míg a tér körül járőrautók cirkálnak. A „forradalmi színpadot” nehezen lehet megközelíteni, mert a szabadon maradt keskeny szakasz két oldalát árusok foglalták el, így szűkítve a bejáratot.